CALENDARE

DESCRIERE PRODUS

Calendarele de hârtie sunt folosite atat pentru a marca si ține minte evenimentele și întâmplările fiecărei luni, dar și pentru a decora sau a da culoare unui birou, dormitor sau oricarei încăperi.

Zile de naștere, întâlniri, sărbători, programări și celebrări: toate sunt lucruri pe care oamenii le introduc în mod regulat în calendarele lor. Fără acesta, multe dintre aceste zile sunt uitate cu ușurință.

SCURTA ISTORIE A CALENDARULUI

Calendarele primitive și metodele de urmărire a zilelor au fost elaborate încă din cele mai vechi timpuri ale omenirii și erau bazate pe ziua solară și ciclurile lunii. Pe parcursul a sute de ani, înregistrarea timpului a devenit din ce în ce mai avansată și înțeleasă, iar forma pe care o stim astazi este cunoscută drept Calendarul Gregorian.

Înainte de acesta, a existat Calendarul Iulian, însă acesta a fost înlocuit datorită faptului că orbita Pământului în jurul Soarelui nu a fost reflectată cu exactitate. În 1582 Calendarul Gregorian a ajuns prima dată în Europa. Pe măsură ce timpul a trecut, acesta a fost adaptat în cea mai mare parte din restul lumii.

Una dintre cele mai mari diferențe dintre vechiul sistem, Calendarul Iulian, și formatul modern, Calendarul Gregorian, este modul în care anii bisecți sunt stabiliți. Calendarele Gregoriane au adoptat o metodă de calcul mult mai precisă pentru anii bisecți, reusind sa elimine imperfecțiunile din Calendarul Iulian, în care exista o eroare de o zi la fiecare 128 de ani. Prin contrast, Calendarul Gregorian are o eroare de o zi la fiecare 3236 de ani!

Filtre produse
Pret
lei  –  lei
  • 0lei
  • 25lei